Na revitalizáciu medzikostolia poslali architekti do súťaže osem návrhov

23.07.2013 Poprad

Poprad 23. júla (TASR) - Architektonicko-urbanistická súťaž na revitalizáciu priestoru tzv. medzikostolia na Námestí sv. Egídia v Poprade má za sebou uzávierku prihlášok. Do verejnej anonymnej súťaže prihlásili autori spolu osem návrhov. TASR informoval hovorca mesta Poprad Marián Galajda.
Samotné hodnotenie prebehne dvojstupňovo. Prvý výber budú môcť urobiť obyvatelia mesta prostredníctvom verejného hlasovania. Oddnes do 31. júla do 16. hodiny budú súťažné návrhy zverejnené na webovej stránke mesta a zároveň aj vo vestibule Mestského úradu (MsÚ) v Poprade. Hlasovanie bude prebiehať na webe a zároveň aj prostredníctvom hlasovacích lístkov v mestských novinách.
"Prvých päť návrhov získa bodové ohodnotenie, s ktorým bude vstupovať do druhého kola. V ňom bude navrhnuté koncepty hodnotiť súťažná porota, ktorá bude návrhom prideľovať body podľa odborných kritérií," objasnil Galajda. Najviac bodov môže návrh získať za kvalitu architektonicko-výtvarného riešenia.
"Účastníci súťaže by mali vo svojich návrhoch riešiť priestor medzikostolia tak, aby boli rešpektované a zdôraznené historické dominanty, teda kostoly, zvonica a Immaculata. Priestor by mal byť usporiadaný bezbariérovo vrátane orientácie pre nevidiacich. Sadové úpravy by mali byť riešené s maximálnym možným zastúpením zelene," uviedla pri vyhlásení súťaže Kristína Horáková z odboru výstavby MsÚ v Poprade. Víťazný návrh, ktorý získa odmenu 2000 eur, predstaví porota na začiatku augusta.
 

Vyberte región